Skip to main content

Bukan Salah Kerajaan, Salah tuhan you!...

Berita kematian allahyarham Muhammad Adib semalam, telah mula tular di laman sosial dengan semua portal media telah melaporkan berita kehilangan wira negara itu. Ramai yang telah meninggalkan komen menzahirkan rasa simpati, dan berduka atas kematian Adib.

Namun, di sebalik itu seorang wanita telah meninggalkan komen berbaur ‘penghinaan’. Wanita bukan Islam itu, telah menulis,

Komen daripada wanita ini telah membangkitkan kemarahan ramai, dan disifatkan seperti tidak menghormati allahyarham Muhammad Adib. Lantaran itu, ramai yang telah mengecam tindakan wanita itu dan menyerang akaun Facebook wanita itu kerana mengeluarkan kenyataan biadab.

Setelah wanita yang dikenali sebagai Caryn Yen menulis komen tersebut, seorang pengguna laman Facebook telah membuat laporan polis terhadap kenyataan Caryn Yen.

Lantaran daripada laporan polis yang dibuat, pihak majikan Caryn Yen telah mengeluarkan kenyataan di Facebook memaklumkan bahawa pihak mereka tidak bersetuju dengan tindakan staf mereka, dan telah mengambil tindakan menggantung tugas Caryn Yen.

Comments

Popular posts from this blog

Tempat borong di Thailand.

Kali ini post saya adalah mengenai tips dan cara untuk pergi ke Bangkok, Thailand. Rata rata yang ingin pergi ke Thailand adalah para peniaga yang ingin membeli barangan secara borong ataupun pelancong yang bercuti dan suka membeli belah.

Memang tidak dinafikan, bagi yang suka membeli belah Bangkok adalah syurga bagi mereka. Terdapat pelbagai barangan keperluan yang dijual dengan harga yang murah. Antara barangan yang paling banyak dijual disana adalah dari segi textile seperti baju, seluar, cadar dan pelbagai lagi. Bag dan accesories juga banyak dijual disana.

Antara tempat yang menjadi tumpuan disana adalah, Pratunam, Chantucak, China Town, dan juga Boebae Market. Namun, Chatucak weekend market hanya dibuka pada sabtu dan ahad sahaja. Dari segi harga hotel di sekitar kawasan tersebut agak mahal. Cuma korang boleh je cari option hotel yang jauh sikit dari kawasan itu. Macam saya, saya memilih hotel yang jarak untuk berjalan kaki ke Pratunam market kurang dari 1km. Anggaran harga hotel …

Cara Untuk Lampu Kereta Yang Kusam Pudar Jadi Baru

Mesti ramai orang yang lampu hadapan atau 'headlight' kereta nya yang dah kusam seperti kekuningan kan. Nak pergi polish dekat kedai mahal. Mahu dekat RM100 juga rasanya. Itupun belum campur nak letak 'coating' atau tinted lagi kan.



Kadangkan buat mata kita ni pedih nak memandang. Nak pula kereta yang dah nak habis bayar dah. Kadang kereta baru pun dah nak dekat setahun pun dah nampak dah petanda lampu dah start nak jadi kuning. Tambah tambah kereta yang selalu parking dekat bawah cahaya matahari.

Ada juga yang bagi tips gosok dengan ubat gigi. Jadi ni saya kongsikan salah satu tips lain. Saya dapat kan daripada salah seorang pemilik akaun facebook. Dah harganya sangat murah dan JIMAT !

Inilah barangnya, korang boleh dapatkan dimana mana kedai pasaraya Eco yang berdekatan. Tahu tak selain boleh putihkan balek lampu kereta korang, ia juga boleh hilangkan calar. Terutama di bahagian pembuka pintu kereta. Selalu sangat tempat tu yang paling senang calar kan. Terutamanya y…

Lelaki ini membeli kesemua basikal Obike di Malaysia. Apa yang dilakukannya sangat mengejutkan!

Rupanya Lelaki Ini Yang Beli Hampir Kesemua Basikal oBike Sekitar KL

Jika anda perasan, basikal oBike yang pernah diletakkan disekitar bandaraya Kuala Lumpur kini sudah tiada ayau sudahpun berkurangan.

Basikal yang pernah diletakkan bagi memudahkan rakyat untuk bergerak dari satu lokasi ke satu lokasi ini pernah dilihat terabai dan tidak diselenggara dengan baik. Malah, basikal-basikal ini juga menjadi mangsa vandalisme segelintir pengguna yang tidak bertanggungjawab.

Disebabkan itu, seorang pelabur ekonomi, Muke Than Tun Win telah mengambil peluang untuk membeli basikal-basikal ini bagi memperbaiki kehidupan kanak-kanak di tanah airnya, iaitu Myanmar.




Mike dilaporkan telah membeli lebih 10,000 basikal oBike dari Malaysia dan Singapura bermula awal tahun ini untuk diberikan kepada kanak-kanak di Myanmar.

Katanya, dengan adanya kemudahan basikal ini, pelajar di Myanmar tidak perlu bersusah payah untuk berjalan kaki sejauh 10km atau selama 2 jam untuk ke sekolah.

“Saya akan mempunyai…