huh,
ari yg memenatkan sekali ari nie...
beru je balek dr seremban..
lepak2 jap umah member..
sambil tu..
dy tunjuk lah butik mak dy and port2 org ambik gambar kat sane..
agak best la kan...
(*padahal)

setelah sekian lame lepak kat sane.
saia pun ape lagi..
suruh dy blanje mkn la..

n then byk dy blanje..
thanks ye cik 'ciput'..

mknan yg pling best aku mkan kat sane ialah :
jeng2!
BURGER IJAN!!
HAHA..
sumpah best beb..
dy punye bagak bosar la...
respect sama lu..

malas nak cite byk..
tgk la sendiri ye aktivit kat sane..
saia sgt letih :(
tata~





McD seremban

si pemakai baju

alamak! kantoi plak :)

oblong yg amat sodap tu :)

mkn dulu !!



Posted on Friday, April 29, 2011 by lensa hitam.putih

4 comments

klik gambar untuk lihat dgn lebih jelas :)


hai semua,!!
haha..
godik x...
agak2 la kan...
oke...
saia nak kongsi cerite ngn anda..
aritu saya saje2 la bukak stat dekat blog saia,
tibe2..
agak x percaye dan was2 la kan..
pageview blog nie sampai dr negare yg pelik..
eropah pun ade..
haha...
pliknye.. betoi ke nie..
haha
mgkin diorg salah tekan agak nye kan??
kalo diorang bace pun...
bkan nye paham punnn :)

so saje je nak sharing2 ngn korang..

cube korang lak usha2 stat blog korang..
pastu kite share la kan :)

Posted on Wednesday, April 27, 2011 by lensa hitam.putih

No comments





halo2, 
hari ni entry yg agak sdeyh .. 
berkenaan kisah cinta si dakwat pen dan si mata pencil...

suatu ketika.. (di dalam kedai alat tulis)

pen : hey pencil! knape ngn kau nie??
pencil : tade paper r... termenung je...
pen : yela, aku tahu.. nape kau termenung?? saket ke??
pencil : x lah.. aku serba salah..
pen : weyh.. nape nie?? adoi..
pencil : oke, macm nie.. aku sdeyh giler... aku x sgke aku dah membunuh perasaan 
            seseorang la...
pen : wah, dahsyat nye.. kenape, sape yg kau 'bunuh' tu?
pencil: semalam, aku terjaga.. aku tegok bos aku masuk ke kedai.. mase tu. keadaan kat 
            luar mase tu hujan lebat.. kedai pon dah tutup.. dia masuk ke kdai dalam 
           keadaan sdeyh dan muke yg merah.. aku tertanye-tanye kenape.. tapi dia x dgr 
           suara aku...hrrmmm... lame ke lamaan dia pun mengambil aku, lalu menuliskan
           sesuatu diatas kertas.. perasaan kecewa jelas skali terpancar d wajahnye.. hurm.
           aku sebak melihat keadaan itu lalu aku pun, memakse dy tulis sesuatu...
pen : ape yg kau pakse dia tulis??
pencil : aku suruh dy tulis ayat nie,
             "awak,dulu saia berjanji bahawa awak la satu
            -satunye orng yg saya syg... awak byk berkorban untuk saia, duit,mase dan 
            sebagainye.. awak profesional kawal perasaan jeles awak tu,mase sy bermesra
            dan gelak tawa bersama kawan lelaki saia, meskipun saia x pernah nak ngaku
            awak sbg bf di hadapan org len.. awak sabar je...awak tak pernah melawan..
            saia cukup kagum ngn awak, awak! saia syg awak.. biarla saya je yg thu awak
            kekasih gelap saia... mgkin awak ingt saia nak gunakan awak kan? TIDAK!! saya
            ingt lagi kate2 awak, 'someone will said enough and someone will said go on..'
            now saia kecewakan awak lagi.. awak dah x dpt tahan kesedihan awak. saia 
            tahu awak jeles dan sdih.. kali nie saia nak awak tinggalkan saia.. pliz...
            dan x mungkin saia memilih awak, pergi la dari saia...."
pen : waahhh! kesian nye bf dy... sggp tuan kite jadikan laki tu 'kekasih golap'??
         dahsyat..
pencil : itu lah yang aku takut kan.. sian bf dy... aku sdih, sebab aku yg bantu dy 
           menulis mcm tu.. mesti sdeh laki tu :'(
pen :abes, kau tahu keadaan laki tu x..
pencil : ntah laa...yg aku thu, laki tu slalu cube kontct dy, tp senang2 je dy lpekan...
pen : hurm...?


"Kadang2,
semua yg kite ingn sampai kan,
tak terucap di bibir,
dan pada masa itu..
kalam yg akan memakse mu menulis.." 



*erk,ini bukan cerite dari pengalaman k :')
haha...


Posted on Tuesday, April 26, 2011 by lensa hitam.putih

No comments


nape ngan gambar nie?? 
tade pape pun just effect bese je...
haha...
biase la... 
kasi gempak...

oke..
story moryy hari nie..

nak citer pasal  si cantek dan si hodoh :)

gambaran awal: 
*si hodoh : boifrenz
*si cantik : girl frenz


situasi di suatu petang..

si cantik : eh awak dok jauh sikit..
si hodoh : asal? awak malu ke??
si cantik : tak la, nanti saia takot org or kawan saia pk bkan2..
si hodoh : ye la, org cantek sbb tu org pandang.. cube awak hodoh, org ntah pandang       
               x awak rase?    
si cantik : eh awak nie.. nape ckp mcm tu? x suke la... erm, awak suke saia? 
si hodoh : suke r...
si cantik : ok, kenape? bleh awak bg tahu saia?
si hodoh : sbb awak cantek r..
si cantik : tgk! org mcm awak la sebenarnye yg awak maksud kan tadi.. hanye sbb    
                cantek baru pandang kan??  
si hodoh : yup, awak x paham,
si cantik : oke,ape yg saia x paham jelas kan..
si hodoh : dah memang adat la, kalo mende cantik. sume org nak.. walaupn tidak        bernilai..kadang2, org sggp nak curi, walau pn dah tahu mende tu rosak?    
si cantik : abes.. awak nak ckp saia rosak la eh ?! jahat.. benci !
si hodoh: hurm..saia x ckp pun awak rosak kan? jgn la over sgt..
si cantik : memg saia over! nape, awak jels??
si hodoh : tak kuase lah nak jeles.. awak pnah dgr?? dont judge a book by its cover?
               mey saia terang kan...

              "cantik,
               kadang2 awak tak sedar asalnye awak hodoh.
               waktu kecik betapa hodohnye awak bile awak nanges semate mate nak kan
               mainan masak2..
               awak x pandai pn nak dress up mcm skrg,
               hodoh tahap tu jugak ,
               lagi satu..
               kenapa nak memilih yg cantek,
               sedang kan kite tahu...
               si cantik pasti menjadi pilihan org..
               dah tentu si hodoh x dpt..
               slagi mende tu cantik d mate org..
               memg susah la nampak keburukan dy.
               jd, wat ape plih yg cantek...
               kalo susah nak kite fahami...
               dan menyakit kan aty,
               lame2, perit yang kite dapat..
               paham?"
si cantik : owh, urm... awak.. maafkan saia..
si hodoh : kenpa plak??
si cantik : yelah, sbb saia tuduh awak ckp saya rosak..
si hodoh : eh jap.. awak ingt awak cantek ke... perasan nye.. sy x ckp awak la..
si cantik : hah! nak kene nie... grrrrrrrr...  




*THE END*

moral value ? 
korng lah tentukan k..

Posted on Sunday, April 24, 2011 by lensa hitam.putih

No comments


post kali nie saia nak tujukan untuk semua kawan2 saia di KOLEJ MATRIKULASI TEKNIKAL PAHANG..


arinie adalah ari last untuk bersama...
mase exam last paper tadi...
aty nie tak pernah nak tenteram...
bile aku pk kan blek kenangn pahit manis mase study kat situ...


rindu plak nak g pasar malam jengka...
hahha...


okelah...
aku nak wat mcm ne ag...
mase tu selalu bergerak...
nanty tunggu pengambilan u blan sept nie..
adoyy...
ntah nak wat ape lagi la aku un tak tahu...
mgkn jadi 'suri rumah'...
hahha...
tolong lahh!


oke lah...
kepada kawan2 saia diluar sane...


all the best k...
i will miss yaw!

Posted on Wednesday, April 20, 2011 by lensa hitam.putih

No comments


hah!
pasti korang tertanye-tanye saia g mane kan??
haha..
ade lah..
cube teka mane saia dulu..
weee~
tak tahu nak cakap macam mane..
nak tahu kisah malam istimewa saia nie??
tunggu :)

Posted on Sunday, April 03, 2011 by lensa hitam.putih

4 comments