hey hey hey...
semua org tahu kan pasukan bolasepak negara kite dah berjaya menjulang piala aff suzuki cup...
horeyyy!


well done kepada semua pemain dan 'juruletih' kite...
haha..




tapi bukan itu yang saya nak ckp kat sini...
saya nak ckp tentang tahun baru...


2010 mule meninggalkan kite...
kan2??


banyak kenangn dan dugaan yang menimpa untuk aku tempuhi selama 12 bulan...


baek pahit atau pun buruk ...
kan2???


tapi nak wat mcm mane,
perjalanan mesti diteruskan...
rite??


kini 2011 merupekan siPENCABAR aku yang baru...
jage kaw!


hak3 :p


oke lah...


i'ill wish the best for you all k :)


tataaaa~




HAH! INI DIA PIC2 KEJAYAAN MALAYSIA :







Posted on Thursday, December 30, 2010 by lensa hitam.putih

2 comments



Entah la nak ckp ape lagi...
perasaan geram??
huuu...
memang la ade...
tapi..
ape nak buat..
kat kolej saya sekarang byk berlaku kejadian aneh2..
sampai bende yang remeh pun dijadikan isu besar..
WTH!!
sekarang nie...
sabagai langkah berjage2..
'mereka' nak 'block' semua website ataw kegunaan wifi di kolej...
hohoho...
memang kelakar lah kan...
tapi amat menyedihkan :(
tak dpt lah gue nak blogwalking kat blog cewek2 atau cowok dong...
graammm bgt deyh..
*hah! kan dah keluar bahasa indonesia kuh..
haha...
BTW..
papehal un..
sy arap u all yang masih ade kemudahan tu..
jgn lah lupe untuk blog walking and support blogger2 laen k :)
chiill yaw!

Posted on Monday, December 27, 2010 by lensa hitam.putih

2 comments



sape ckp lelaki tade ambik perhatian or  mempunyai 'criterase'?
kalo anda yang kate..
anda dah silap!

haha..
sebab ape??
sebab saya lah antara lelaki yang begitu 'obsessed' dgn warne purple..

sebab ape saya suke??
ade lah...
*cibuk je..
haha..
erm..
sebenarnye,
dgn warne ini lah yang bwat saya jatuh cinta
pada sesorang..

'dy' byk mengajar saya..
huhu..
tpi tu citer lame :'(

life must go on..

wee...
jadi anda??
perkare ape yang anda gilegile obssesed punye? :p

Posted on Friday, December 24, 2010 by lensa hitam.putih

7 comments

maaf kalau kali nie aku tidak sempurna..
aku menyesal dgn tindakanku mengecewakan mu..
siapalah aku ini,
insan yang biasa je ayah..
kadang2 terlupe watak dan peranan..
mungkin sudah serik engkau membela ku.
tapi aku tak pernah serik menagih kasih dari mu..
sempurnanya sifat mu,
Tulusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu
Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
Ku sanjung setiap
Kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
berapa kali maaf yang ku sudah memohon dari mu,
mungkin engkau pun sudah serik..
yang pasti..
aku janji yang aku takkan megecewakan mu lagi,

love you papa

Posted on Wednesday, December 22, 2010 by lensa hitam.putih

4 comments

wah..wah.wah...
sebenarnye..
entry kali nie saya nak cerita tentang aktivit saia dan keluarga pada minggu nie..
biase lah ,
dah lame tak blek rumah...
wink2!


ok2...
masa kitorang lepak2 tu..
kitorg memilih untuk lepakking di kawasan yang berdekatan rumah kakak sy..
Sepang la der...
hahah...
lawak kan??
percutian yang tidak memerlukan bajet yang tinggi :)
wee~


betol tak??


ok lah..
aku nak korng tgk sendiri lah pic2 yang adek aku snap menggunakan kamera 'compact' nye itu...
grrrr... :p













dgr cerite mereka nak pegi P.D plak lepas nie...
grrr..melepas lagi aku :(

Posted on Saturday, December 18, 2010 by lensa hitam.putih

6 comments

"cikgu suke maen bola,
hari-hari cikgu maen bola.."

You guy's ingt tak tu skrip citer pe??
saya puas cari,
tapi tak tahu tajuk la plak :p

yang saya tahu pelakon dy P.Ramlee kan??

wee~
tade la...
text kat atas tu saje je...
hehe...

saya nak tanye??
bape ramai yang minat bola??

kalo kamu minat..
kamu minat bola luar 'or' dalam negara...
huhu...
ade banyak jenis bola kan??

antaranya bola jaringbola tampar dan laen2.. :)

haha..


*sory la ..entry tak bape best sebab saya tak tahu nak tulis ape lepas malaysia menang lwn vietnam...

winkwinik~

well done Malaysia :)


*eh,kalo yea pun cintakan bola pun..jgn sampai macm nie ye :)
(just joking)

Posted on Wednesday, December 15, 2010 by lensa hitam.putih

4 comments




halo semua..
entry kali nie bkan nak cite pasal sedih ke, suram ke, seram or papelah..
tapi..
entry kali nie adalah saya nak share pic zaman saya 'muda-muda' dulu..

...hahaha...
tgok kat atas tu...
tu lah pic saya kecik dulu...

me and my cousin..
..mamat..
wee

cute tak...??
ahaks!

tapi dah besar nie jadi tak cute suda...

jadi anda ade cerita or pic mase kecik tak???

meyh lah kongsi..

chill yawp :)

Posted on Sunday, December 12, 2010 by lensa hitam.putih

14 comments


Berita Utama
keadaan remaja pada hari ini, semakin hari, semakin sukar untuk difahami..ish3!!
pakar sakit jiwa pun susah nak wat kesimpulan.. antara salah satu penyakit tersebut itu ialah...
"Lain yang disuruh,Lain yang dibuat" - Berita Lensa Hitam Putih..

hahaha...
macam pembace berita tak??
Mesati TAK kan??!...
aiyaa~


ok la, kepada makcik,pakcik,dato',nenek dan kakak serta abg2 tu..
jagn la marah.. 
saya nak citer la nie...
tak sabar dah ye..
haha..

ok..kite sume tahu kan..
masing2 mesti ade pendirian mereka..
tak kire la negatif ataw positif..
yang saia nak cerita kat sini ialah..

kite masih tak dpt nak elakkan satu bende nie...
termasuk lah saia :)
iaitu "ape yang disuruh,lain yang dibuat"..
hee..

contoh nye seperti berikut..

bile ibu suruh ke sekolah:
ibu : anak, pegi sekolah blaja elok2 eh, jgn malukan mak dan ayah..
anak: baek mak! :p


(tapi hakikat nye,setibenye mu di sekolah..pelbagai bende yang kau minta dari ibu/ayah..mereka trutkan sja..tapi ape yang mereka minta?? dptkah anda/saya buat..)

bile tibe di kolej:
azam baru mu nak blaja sungguh2 hingga dpt beljar ke peringkat lebih tinggi..

ibu: bile kamu disana,jgn lah hanyut dgn cinta..
anak:baek ibu,pelajaran mesti diutamakan..

(tapi hakikatnya,engkau hanyut tanpe cinta..dan kau rase seksa jika selalu blajar..wajarkah??)

bile tibe saat bahagiamu :
abg: adek, kalo adek ade msalah..bagi tahu abg,kite kongsi sama2.. sebab bile adek bahagia..Buat Aku Tersnyum..

adek:baek abg, adek syg abg..

(tapi hakikatnya,kau telah melupakan org yang selalu memerhatikan mu itu..ambil berat pasal mu.. tapi ape yang kau buat?? menyepi hingga menyebabkan perasaannya tak tentu arah)


sekian dari aku.. =,=



"If tomorrow never comes 
Will she know how much I loved her 
Did I try in every way 
To show her every day 
That she's my only one"


"aku menulis bukan untuk menyakitkan haty sape2,cume untuk menginsafi diri ini..
sebab aku bermula dari kosong~!" :p

Posted on Saturday, December 11, 2010 by lensa hitam.putih

4 comments



Kenapa nak berdrama,
jika kau tak suka..

Ape lagi yang ku cari,
kalo semua nye dah hilang,

Apa lah daya ku,
nak menahan rindu sakti mu,

Namun apalah daya ku tempuh,
bila ku hanyut,

hanya berserah pada yang maha esa...

Posted on Saturday, December 11, 2010 by lensa hitam.putih

5 comments





PENING OH PENING !!
OH, korang nak tahu kenape saia pening,
sebenarnye,
baru2 nie result pspm matrik saia dah keluar...
'so far so good' la ;p
hehe..

tapi,
yang memeningkan kepala hotak ku ini adalah..
saya tak thu pilih masuk u mane..
adoi..

tambah2 bak kos engineering nie..
puas saya seldik..

sape2 ade link untuk kemasukan u 'degree' lepasan matrik??
ataw,
ade sape2 bleyh cdgkan u mane or kos ape...
sape tahu bagi tahu ye :)

Posted on Friday, December 10, 2010 by lensa hitam.putih

6 comments

"mali2 sini,
yang dekat mai rapat,
yang jauh mai dekat.."

eh??
betol ke ayat aku nie???
hantam jelah kan..

ok2..
saya sebnarnye bukan nak citer pasal tu..
saya nak tanye anda??
penah tak selalu korang dgr ayat bertapis??

kesannye: amat lah 'makan dalam' kan :)
hee~

ok,kat sini saia nak bagi contoh ayat bertapis mengikut situasi..

dikalangan pasangan bercinta/couple :

si dara : eh sayang..cantek gelang tu kalo i pkai.. kan??
si teruna : eh?? mane..
si dara : alah, yang warne hijau tu..
si teruna : eyh, kalo u pakai gelang tu.. u nampak mcm nenek i..tak yah la.. u mcm nie lagi i suke..
si dara : grrrr... menci!!

dikalangan anak dan bapa :

anak : ayah, abg susah nak kejar bola la pakai kasut nie..sebab dah koyak..
ayah : eh ok la tu...
anak : ape yang ok??
ayah : nak thu tak?? sebab ape ayah dulu jadi pemain terbaik..
anak: sebab ape??
ayah : sebab dulu ayah kaki ayam je, bleh je sumbat 15 ratus gol..
anak: ayah!! hahaha...

dikalangan guru dan murid :

guru : kenapa kamu tak siap kan tutor saya kasyah!..kamu tak study ke??
murid : mane ade cikgu..tiap2 malam saya study..
guru: abes tu kenapa tak siap??kamu tunggu jawapan dari saya kan??!!
murid: eh tak lah.. saya tunggu 'contoh' cikgu tulis kat whiteboard..bukan jawapan..hee..~
guru: owh..baguslah... (berfikir sejenak)...hah! ape..same la tu ngn jawapn..pandai punye cover...ahha...

(*akhirnya dpt gak aku wat cikgu tu gelak,jadi tak kene lah denda :p)

antara sahabat dan sahabat :

kawan 1 : weyh kasyah, pinjam duit kau dulu...
kawan 2 : bleyh je.. tapi aku tanak susahkan kau..
kawan 1 : aik?? kenape plak.. aku nak pinjam duit kau,jadi aku yang ptutnye susahkan kau..
kawan 2 : tak, aku takut nanty kau dah tak mampu nak bayar blek... :p
kawan 1 : (alamak,aku lupe hutang dulu pun belum bayar..hehe



haaaa...jadi sekarang anda boleh nampak tak situasi ayat2 cover dikalangn kite semua..
sebenarnye bukan ape..kadang2 kite perlukan 'ayat cover' tu bagi tak menyakiti hati org laen kan??
jadi org yang berkenaan kene paham2 la ye..
heee...


chill yaw.. ~ :p

Posted on Thursday, December 09, 2010 by lensa hitam.putih

6 comments


1. Dy sudah menunjukkan simptom2 malas 'reply' msg anda..
2.mule mencari alasan untuk menyalahkan kamu..
3.terasa rimas bile kamu sering bertanye tentang 'beliau'.
3.mule berckp tentang lelaki/perempuan laen,melalui blog mahupun sms..cewah~
4.perasaan bosan mule timbul 
(buat lawak mcm nak tanak je gelak)..
5.Cemburu bute yang teramat sangat sehinggakan menyebabkan pergaduhan..
6.Mule membandingkan kamu dgn org len..
7.Tarikh kaple sendiri pun tak ingat..
8.Couple ngn kamu untuk mengambil kesempatan (BEWARE!)
9.Sampaikan nak lepak ngn kawan pun tak leyh.. Asyik suruh lepak ngn dy je..!
10.Kau ade matlamat dan visi hidup masing2..

Jadi,Ikut Suka You Lah! :)



..sape ade pendapat or pandangan berbeza.. just leave 'it' Below..







Posted on Tuesday, December 07, 2010 by lensa hitam.putih

6 comments

mane lebih digemari??



haa..
mesti tertanye-tanye kan??
ape mende nie..

haha..
relax2 :)

sebnarnye saia nak tanye anda.
mengenai entry2 or post di blog rakan2 kite..

hobi saya di waktu lapang
buat sementara waktu nie saya suke BW

ape tu BW??
blog walking lah cek adek..
hee..
adek beradik ngn cat walk,
eh??
same ke..

ok2..
straight to the point..

sebenarnye,
bile saya siggah di blog kawan2,
saya suke bace entry mereka..
tapi ade satu kelemahan yang saya tak suke..
BACE ENTRY PANJANG2..
huhu..
teruk tak saia..??
nampak sgt bukan jenis ulat buku..
wee...
and then..
saia un tak gemar sgt nak tulis panjang2..

maklumlah..
bab2 taep menaep ni..
memang ngn siput un kalah..
jadi anda bagaimana??

suke bace entry panjang ke pendek??
huuu~

tolong jawab ye :)

Posted on Monday, December 06, 2010 by lensa hitam.putih

9 comments

hey org disana...
maksud saia rakan blogger la...
hee...




saia nak mintak maaf banyak2 sebab dah due hari tak onlinee :)


bukan ape...
maklumlah..
internet kat kolej saia wat hal..


paham2 je la eh :P


and sory gak pade sape2 yang dah follow saya..
saya tak sempat nak follow..


jadi yang mane yang saya tak follow lagi tu..
tinggallah link korang kat bawah tu k..


chill~

Posted on Monday, December 06, 2010 by lensa hitam.putih

2 comments

HEY!
Disini ade follower yang bertuah la...
heee...

sebab ape??
no. org yang menjadi follower ini adalah unik :p
haha...
no dy ialah '123'
dah macm belajar abc dah kat sekolah dulu :)

tapi, malangnye,
cik syamera..
saya tak tahu link blog anda??
huu..
hah!
kalo kamu dah usha post nie...
cepat2 la letakkan link anda d ruangn comment tu k :)

and i'll follow u back :p
chill~




oke..kamu Grab je la k award kat sini :)

Posted on Thursday, December 02, 2010 by lensa hitam.putih

4 comments

helo sume...
nak tahu tak ade satu contest design t-shirt untuk ahli BLOG TERCINTA from 
cik enna-banana nie..


waw.. sape  nak join ??
bleyh lah klik kat SINI


jadi korang tolong lah vote design saya ni :)


sape yang nak baju nie..??
dy kene la support k :p








buat rakan blogger ku yg sporting :)

Posted on Wednesday, December 01, 2010 by lensa hitam.putih

19 comments

hey2 semua...
jum pegi sekolah??
nak tak ...
haha...
zaman sekolah saia dah lepas...
aiya...
kadang2 saya terpikir rugi nye tak belajar sungguh2...
hehehe...
mesti byk kenangn  waktu sekolah kan??
sukar kita nak lupekan kisah sekolah kite dulu...
kene marah nan cikgu,
berdiri atas kerusi....
heee..
Lawakking betol :)
kan2??
so, sape ade citer best waktu sekolah dy ???





ini gambar zaman saia sekolah...:)

Posted on Wednesday, December 01, 2010 by lensa hitam.putih

8 comments