halo kawan2..
maaf la..
entry saya minggu nie..
tak tahu nape sdih2 semuanye...
haha..
mcm lawak je kan? :'(
tape lah..
ini mungkin dugaan tuhan...


oke,
saya nak tanye anda...
ape rase2 nye perkare terbaek yang pernah anda buat untuk diri anda??
hah~
jawab2 :)


saya un tak tahu ape yang saya pernah wat..
hari ni saya dah dpt result PSPM saya...
huuu~
agak memuaskan..
tpi masih tak mencukupi...


dan..
hari ini juga saya dah kehilangn seorang rakan ataw 'adek' yang saya sayangi..
hurm..
cukup hancus gak aty nie...
bile adek saya pergi tanpe berjumpe saya..
dy just mcg sekali yang dy dah nak pergi..
tapi bile saia kol or mcg..
langsung tade respond..
hurm..
ntah la...
kenpa kamu pergi dgn membuat pelbagai soalan dalm diri abg nie dek..
OMG..
perkare ni sering berlaku...


but i'm still waiting for your answer k...


kalo kamu pergi dan rase itu perkare yang terbek untuk kamu..
just go on.. k :)


i always behind you..




"Life Is Simple, Make Your choice, and Don't Looked back"

Posted on Tuesday, November 30, 2010 by lensa hitam.putih

6 comments



"..emak..
maafkan saya untuk hari ini,esok dan seterusnye.."

ini luahan hati saya,
untuk emak,
maafkan saya jika :

<3 hari ini abg sakitkan hati emak.
<3 saya telefon emak untuk beritahu perasaan saya yg pincang,tapi mak 
   kate,saya ade maksud bile kol emak.. :(
   (tidak mak,mak dah salah sngke..)
<3 abg bercakp kasar dgn emak.
<3 abg penah melukakan aty emak.
<3 abg tak dpt tunaikan permintaan emak.

"5 perkara itu saje yang abg mampu ungkap kan..sebenarnye...abg selalu pikirkan emak bile abg kesusahan atau senang..tapi tak siapa yang thu, abg simpan saje perasaan itu.. supaya abg bleyh menikmatinye sendiri..perasaan ini bg abg,hanye abg saje yang perlu rasai nye..
sukar untuk dikongsikan dgn org len..kerana kasih sayang mu amat ku sanjung dan berbeza bg ku..abg cube luahkan pada emak ape yang abg rase..hurm,tapi entah lah..mgkin tuhan masih belum beri kesempatan lagi untuk meluahkan pada mu ibu :'(     ILOVEYOU..
NO MATTER WHAT.!"

"you know I’ll fight for you
I left on the porch light for you
Whether you are sweet or cruel
I’m gonna love you either way"


tulus buatmu ibu

Posted on Monday, November 29, 2010 by lensa hitam.putih

13 comments




"Cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
               menyintamu syg….
" - Duta


Pasti semua org ade kisah cinta mereka kan??
ok2..
harini saia nak becerita and nak tanye pendapat kalian..
bleyh???
huhu..
betol ke org kate cinta itu buta??
ataw pun..
bak kate YUNA
"adakah perasaan benci itu sebenarnye cinta??"

haha..
lawak kan...
tapi ade satu masalah kat sini..
saya nak ckp tentang cinta monyet nie..

selalunye??
nape bile sesetengah kaple tu kan,
mule2 bek je..
semuanye indah..
tapi bile dah clash!!
 terus tana contact langsung,
dan mule membenci satu sama len..
hurm..
kat tak patut tu...
kan3..

So ape pendapat anda tentang cinta monyet nie...
hee..


cerite ini adalah rekaan semate-mate.. :)

Posted on Sunday, November 28, 2010 by lensa hitam.putih

11 comments

pic nie dah bersawang dlam lappy saia :p

owke2..
hari ini saia bukan nak cerita pasal gambar nie...
tapi nak citer pasal penantian..
hurm..
betol ke org ckp penantian tu satu seksa??
OMG !
memang seksa...
tanggal 1 disember 2010 nie..
mgkin result sem saia akan keluar...
berdebar-debar owh!
sampai kan saia tada mood nak blaja
haha~
*alasan..
anyway...
hope korang doa2 kan lah saia dpt result 
yang baek k :)

thanks a lot guys !

Posted on Saturday, November 27, 2010 by lensa hitam.putih

9 comments


kalau esok masih ada
aku tak mahu lepaskan peluang seperti semalam

kalau esok masih ada
aku ingin lebih menyayangi daripada semalam

kalau esok masih ada
aku tak mahu lakukan dosa seperti semalam

kalau esok masih ada
aku nak berblogging bersame ngn rakan2 blog 

kalau esok masih ada
aku nak peluk ibu <3 bapa ku seerat-erat

kalau esok masih ada
aku nak mintak ia menjadi hari yang indah

kalau esok masih ada
aku nak tengok ketawa dan senyummu lagi

dan
kalau esok masih ada
aku nak makan byk2 lagi :p

hahaha...

"dahulu aku silap kerana tidak memikirkan 'hari esok', dan juga melepaskan peluang yang ada"
aku takkan biarkan ini terjadi lagi..

Posted on Friday, November 26, 2010 by lensa hitam.putih

5 comments

..selama ini ak diamkan diri..
tiada sape yang tahu kemahuan diri ku
..selama ini aku selam kan perasaan aku..
sedalam-dalam lautan yang ada
agar semuanya senang bila bersama aku
..sampai bila aku mahu diamkan diri..
jika aty aku nie ini sering meronta-ronta
supaya aku luahkan perasaan itu
..adakah diam bermaksud senyap??..
aku sendiri tak tahu
masalah takan selesai kalo kite berdiam diri
ape gune nye kite senyap??
kalo haty yang ingin berbicara tdak didengari
..adakah hebat bermaksud bagos..
jika hebat itu boleh kekal,baru 'kau' boleh ckp 'kau' bagos k!

selama ini 'kau' mngkin tak kenal siapa ak..
nampak tenang,
tapi latar belakang ku penuh cerita hitam dan putih

kalo kau rase aku baek!
kau silap..
sebab aku benci berbaik ngn diri aku..
sebab bg aku,
ape yang aku buat masih belum cukup,
dan memadai untuk aku membalas perasaan pedih di haty ni..

jadi kalo 'kau' rase aku nampak tenang..
itu maksudnye aku sedang melwan dengan cerita hitam ku dulu..
agar aku tak melakukan kesilapan kali ke dua..
jadi aku 'diam bukan bermaksud aku senyap' !


yang benar,
Si Kelibat 

Posted on Thursday, November 25, 2010 by lensa hitam.putih

6 comments

THE OVERTIME - PINCANG

Ku tak mahu berharap untuk menggapai
Segala impian
Untuk hidup bersamamu

Ku tak mahu membina sebuah mahligai
Yang telah ku janjikan
Agar dapat melihat senyummu

Pre-chorus

Namunku
Masih merindui sentuhan wanitamu
Dan aku
Masih mencintai dirimu

Chorus

Pincang
Seluruh impian
Untuk bersamamu
Teruskan kehidupanku

Pilu
Sepilu hatiku
Bila kau melangkah pergi
Meninggalkan ku sendiri

Bila
Kau kata ku tak berguna lagi

Ku tak akan terus hanyut dan terkapai
Di arus kesengsaraan
Yang kau 'hadiah' kepadaku

Posted on Tuesday, November 23, 2010 by lensa hitam.putih

No comments

HELLOW ,




arinie menjadi hari yang amat menyusahkan dalam diri saia ???
sebab ape???

sy sbenarnye kene wat satu laporan,
haiya...
almaklumlah..~
saia tak pandai sanad...
hee...
sape thu???
tlg ajarkan saia ...huhuhu...



ini lah pic bdak practikum saia!

Posted on Monday, November 22, 2010 by lensa hitam.putih

5 comments

perhatian 

saia dah blek ke kandang saia ,
ape lagi??
kolej la....

hehe...
harap kalo tak sempat nak BW blog korang,

minta maaf...
ty ade mase free...
saia BW blog kamu sume k...

chill...

Posted on Sunday, November 21, 2010 by lensa hitam.putih

2 comments

saya sangatsangat sayangkan mereka :)


Posted on Saturday, November 20, 2010 by lensa hitam.putih

2 comments

salam sume :)
ok! 
hari ni firssstt sekali aku nak tanye korang...
kalo korang ade duit sebanyak 30k or lebih kan...
ape yang akan korang wat...??
ok...


kat sini saia nak balik semula pada topic kite k ...


laen orang len citarase dan hobi?? btol tak :)


hee...
jadi kat sini saia nak bagi thu,
bagi photo addict yang Pro or hebat2 blake...
mereka lagi suke abeskan duit  30k mereka tu dgn menatang nie :


AF-S NIKKOR 600mm f/4G ED VR

tahu tak harga sebijik NIKKOR LENSE nie berapa???


harga mende adalah RM35,888.00 ...
wAWW!
 mcm tak caye kan???

makk aish!!
caye ataw tak,harga dy bleyh beli sebuah kereta viva :

Viva 850cc
Price : RM32900
Monthly : RM369

hahaha...
macam mane???
sape lagi mahal???

*jadi tak hairan la kalo ade org sanggup wat loan bank untuk memiliki 'mende' ni... :p

jadi korang rase ape korang wat ngn 30k tu??
renung2kan dan selamat beramal :)



Posted on Friday, November 19, 2010 by lensa hitam.putih

2 comments


selamat malam sume...
maaf la kerana update blog malam2...
hehe...
nak wat macm ne kan :p
ok2...
sebenarnye saia nak bg award nie kat cik nazwa ..
hee...
kerana dy dah jadi follower saia ke-50...

ecehhh...
sperti yg saia janji..
ini hadiah awak k...
chill yaww...

*sape nak award??angkat kaki..heee




untuk maklumat lanjut...link ke photo addict fans k :)

Posted on Friday, November 19, 2010 by lensa hitam.putih

2 comments


mood todayhappy 

activity : beblogging sambil makan AYAM UNCLE BOB :)

*anda plak bagaimana??? 

Posted on Thursday, November 18, 2010 by lensa hitam.putih

No comments



hallo sume reader2...
arini ak di 'invite' untuk join GA
dari cik Tinie nie :)
jadi ngan berbesar hati saya un join la...
heee...
yang aneh nye...
adiah dy penuh ngn misteri...
huhuhu...
agak seram disitu 
tade la...
ape2 hal un..
ini syarat2nye ...

1. Jadi follower Tinie
2. Buat entry pasai GA ni, jgn lupa tepekkan di sidebar beserta link
3. dah siap tu semua tu bagi tau Tini tau di ruangan komen.
4. tagkan 2 orang rakan..
5. tarikh tutup penyertaan 14/1/2011 (kul12.00 tengahari)

ok...
FULLSTOP!!
jadi saya tag kan kepada due rakan saya...
iaitu:


ok chiil yawp :)


Posted on Thursday, November 18, 2010 by lensa hitam.putih

No comments

tepat jam 12.00 a.m,
aku dgn perasaan agak malas,
mengajak adek ku untuk pergi ke downtown...
huu...
nak tahu sebab ape???
sebb ayah saia mahu saia plihkan kasut untuk adek saia...
biasa lah...
bdak2...
dpt pekse bagus...
ape lagi...
mcm2 yang dy mintak...
heee..


grrr~
aku pun rase mcm jeles un ade gak ...
haha...

*dengkinye 

next..
jalan2 punye jalan....
jumpe la satu kdai kasut nie....
aku un ape lagi....
tolong la dy pilihkan kasut.....


tapi !!
malang nye kasut kesukaannye itu tade saiz....
siann adek :(
huhu...
tape la adek...
nanty next time kite g cari kat kdai laen k...
ape kelas downtown..
*ecehhhh~

tade rezeki la...
nak wat cam ne...
ty kite cari lagi...
senyum cikiiiit~ :))


Posted on Thursday, November 18, 2010 by lensa hitam.putih

No comments


hey sume makcik,pakcik,akak,dan abang...
saia dah pulang ke rumah...
yeay!
cuti sampai 5 hari...
haha...
boleh laaa kan...
so,
saya nak ucapkan selamat hari raye korban:)

piss: makan daging kambing jgn byk sgt k...
nanty darah tinggi...
hehhe..

Posted on Tuesday, November 16, 2010 by lensa hitam.putih

2 comments

who want to be a follower of 50?
gifts waiting for you dude:)

...dan...
follwer yang len un akan dpt gak k:)
dun wory...
hehe..
contohnye seperti di bwah...
yaww.. :






ikhlas dari : blog bdak baru nak UP :)

Posted on Tuesday, November 16, 2010 by lensa hitam.putih

No comments

kenapa sume org mesti jauh dari saia :'(




TLG SAIA JAWAB SOALAN ITU ??



HARAP RAKAN BLOGGER SAYA TAK TINGGAL KAN SAIA K...



*NOT IN MOOD :(

Posted on Monday, November 15, 2010 by lensa hitam.putih

5 comments


haloha !!
hey...
selalunye dihujung miggu ape yg anda lakukan..
selain daripada tido....
bhahahhaha..
kalo saia...
ade 10 perkare yg sy lakukan..


bgn dari tido dan terus ke bilik air..(semestinye la kan?)
*tapi still lagi ade bpe kerat manusia nie
apabila bgn je dari tidur tak reti2 nak mandi :)

tgk movie yg di 'share' kan oleh kawan saia..
mak aih,ini paling kronik..kalo dah tgk movie tuu...
TERovernite smpai subuh..heee...

bersukan dgn gaye sendiri..
selalunye,saia akan bersukan ngn rakan saia di dlm bilk,
contohnye: men congkak,carom...dan juge bergusti..haha

makan seberapa byk yg boleh..
ape lagi ! perut dah lapa... pegi makan la kat kafe yg berdekatan..
hahha...
nasi dah mcm due pinggn...

berBLOGGING
selalunye saia lakukan prkare nie di waktu malam,
hee...
bce2 entri n contest...
mane la thu kan.. dpt info baru :)

menyemak di wall2 org kat fb..
haha..perkare nie pling digemari tak kire peringkat umur :p
kalo saia tgk je kat fb kawan2 saia ade tulis post/status mereka..
saia la peganggunye ..weee

lepakking ngn member..
bile dah lepak tu..
ape lagi..mesti la tgk bola kan...
huuu...
selalunye mesti abeskan duit syiling dgn 
membeli teh tarik... hahha...

mengurus pasukan...
hee..mesti plik kan...sbenarnye saia men fantasy football..
hahha.. disitu kite perlu mengurus dan select player mengikut cite rase kite.
haha

on-call :)
perkare nie selalu dilakukan oleh remaja zaman sekarng kan,
ape lagi...termasuk la saia..haha

last...tido sampai tgah hari...
maaf la ye...
smpai sekarang saya masih tak dpt nak elakkan perkare nie...
hahaha...
*pihak polis masih lagi tgah membuat siasatan...:)



Posted on Sunday, November 14, 2010 by lensa hitam.putih

4 comments

..halo..
ade sape2 dgr tak???
skarng nie saia tak thu kenape saia emosional sangt...
hurrrrmmmm...
ade sape2 yg leyh wat saia tersenyum mlm nie?? :(

SAIA X TAHU ARAH TUJU X'(

Posted on Saturday, November 13, 2010 by lensa hitam.putih

5 comments


grrr...
hey reader2 sume...
nie ha,
tak thu la..
npe mate ni tak dpt tido...
aiyaa...
adakah disebabkan sy berdebar nak exam sok??
haha...
sape thu tlg jawab k..
dah byk kali dah sy ckp kat mate saia nie...
mate oh mate...
pejam laa..
...ahaha...

berckp tentang waiting nie..
saia nak kongsi ngn anda
 perkare ape lagi yg saia TUNGGU :)
antaranye ialah...

*TAK SABAR NAK BLEK RAYE HAJI..
*TAK SABAR NAK LEPAKKING NGN KAKAK SAIA
DIRUMAH
*TAK SABAR NAK SNAP2 PIC..
(Ohh my nikon..i miss YOU)

AND LAST SEKALI...
SAIA TUNGGU JE SIAPAKAH NAK JADI FOLLOWER KE 50..
haha...
demand gile...

::Al-Maklumlah::
saia nie suke bagi award kat org...
haha...



bebelan yg bingung,
 dari si kelibat,
 ketika tak leyh tido...
haha... :) 

NYTE SUME :P

Posted on Saturday, November 13, 2010 by lensa hitam.putih

3 comments

MUET!!!!
haloha kwan2 saya sekalian....
esok saya test muet ni haa...
adoyai.. :(
pas exam ,exm lagi,pastu exam lagi..
lagi,lagi dan lagii...
lame2 jadi gile...
haha...
takut sungguh situasi ku skarang...
weee~
hope dapat jawab la esok :)
wish me luck k guy's!!

Posted on Friday, November 12, 2010 by lensa hitam.putih

5 comments

HEY GUY'S!!
CHECK THIS OUT...
tgk nie...
kereta keluaran negara kite 
hasil kerjasama ngn 
MITSUBISHI...
WaWw..!
i loike :)

aku rase ini antara kereta 
tercantik agaknye bg aku ..
hee...
*walaupun nampak mcm ciplak Evo je kan??
tapi satu pemasaran yg bagus buat PROTON..
ape2 pun saya still suke..
haha...
kalo korang ade mase..
try la usha2 kat website k :)




"AYAH!! abg nak kereta nie...
belikan saya DUA..
haha..
tamak tol aku :p"

Posted on Thursday, November 11, 2010 by lensa hitam.putih

5 comments


...hey sume...
minggu nie tak thu lah nape suke sgt bg award kat blog nie...
haha...
aiyaa...
tape laa...
ok...
saia tujukan award nie sbenaranye untuk
cik PRINCESS ...
HEEE...
Sebab ape???

::ok2::
sebenarnye aritu saya ade janjik nak bg adiah
kat sape2 yg jadi follower
saya yang ke 40...
hahaha...
*maklum la..blog bdak baru nak UP! :)
jadi kepada cik PRINCESS...
"anda bleyh tuntut blog awak
THANKS A LOT K...


Piss: sape nak award??
ape lagi follow laa...
haha...
tapi tak pakse un k :p

Posted on Wednesday, November 10, 2010 by lensa hitam.putih

2 comments